Ullpläd Klippan Pearl Svart

629 kr

Artikelnr: 2048.03 Kategori:

Beskrivning

Ullpläd Pearl från Klippan Yllefabrik var en väl mottagen nyhet från Klippans Yllefabrik hösten 2012. Den vackra pläden är designad med mjuka fransar och finns i tre färger; svart, grå och beige-brun. Pläden är mänstrad i små vita “pärlor” mot en färgad bakgrund och liknar nästan ett hundtandmönster. Mönstret gör att pläden påminner oss om en klassiskt våfflad kökshandduk. Detta ger pläden en “hemma i köket” känsla som uppskattas av många.

Till Klippans ullplädar används samma teknik som skottarna använt sedan århundraden tillbaka. Vissa av plädarna vävs i merinoull, en mycket exklusiv och mjuk ull från Nya Zeeland. Andra vävs i lammull från Nya Zeeland. Den ullen kommer från första klippningen av ett får, vilket garanterar den allra bästa kvaliteten. De flesta plädar är enfärgade, randiga eller rutiga. Det finns några företag som kan tillverka plädar även med andra mönster, s.k. jacquardvävda plädar. Klippans Yllefabrik är ett av dessa företag.

Storlek: 130×200 cm

Material: 100% ekologisk lammull

Färg: Beige, ljusgrå och svart.

Tvättråd: Maskintvätt 30 grader. Endast ullprogram, tvättas separat, stryk på medeltemperatur, torktumla ej, använd ej blekmedel.

Kategori: Plädar

Butik: Frapp

Märke: Klippan 2048.03

Mer information

Färg

, , , ,

Mönster

, ,

Storlek

Typ

Material

Butik

Varumärke

Du gillar kanske också…