Gallerfiltar

Mysiga plädar och filtar

På denna sida visar vi upp utvalda gallerifltar för baby från våra favoritbutiker. Vi har fått chansen att testa alla filtarna i listan nedan för säkerhet och funktion och kan garantera att de är säkra för din baby.

Bästa gallerfilten

Produktbild på gallerfilt: Vinter & Bloom - Filt Soft Grid Gallerfilt Rosa.
Gallerfilt bäst-i-test 2017. Vinter & Bloom Soft Grid. Du hittar den hos återförsäljaren Babyland för 139 kr.

I mitten av år 2017 utförde vi ett större test av gallerfiltar. I testet utgick vi från att användandet av filtarna skulle vara för en nyfödd baby 0-6 månader gammal. Vi betygsatte utifrån följande kriterier:

  • Filtens säkerhet för barnet
  • Ekologiska märkningar
  • Hypoallergena egenskaper
  • Luftighet och “frihetskänsla”
  • Mjukhet och lenhet
  • Mönster och färgval

Alla filtar i vår lista av gallerfiltar nedan klarade våra säkerhetstest och grundkrav av hypoallergena egenskaper.

Gallerfilt bäst-i-test 2017

Vinnare av testet blev med överraskande stor marginal en filt som säljs hos Babyland av märket “Vinter & Bloom”. Filten har precis rätt storlek, både med sina dimensioner 75 x 100 cm och med storleken på hålen i gallret. Filten är mycket sval, samtidigt som den skyddar väl och är mjuk mot din babys hud.

Ytterligare en fördel som vi upptäckte genom vårt test var att just denna filt luktade ingenting ny från förpackning. Medans andra filtar hade svag lukt av kemikalier eller behandlingsmedel så luktade denna filt absolut ingenting, och kändes helt säkert att svepa in barnen i.

Filten kommer i 5 färgval av dova babyfärger: denim, grå, grön, sand, vit och vår absoluta favorit: rosa. En härligt neutral babyrosa färg som kompletterar gallerfilten perfekt!

Gallerfiltar för nyfödda och baby

En gallerfilt är det perfekta valet av filt eller pläd för den nyfödda. En gallerfilt är sval och skyddar samtidigt din baby. En bra gallerfilr är säker att använda, sval och samtidigt mjuk. En väl konstruerad gallerfilt garanterar att ditt barn inte kan kvävas på grund av filten.

Du kan använda en gallerfilt även varmare sommardagar, när du har varmt inomhus. Då är det skönare att lägga en luftig filt över en pyjamasbeklädd bebis istället för att ha en naken bebis under en tjock filt.

Din baby kommer att älska de utvalda gallerfiltarns i listan nedan. De är handplockade av oss för säkerhet, mjukhet, luftighet och funktion.

Vad är en gallerfilt?

En gallerfilt är en filt i bomull som ofta ser nästan virkad ut på grund av de stora hålen i filten. En gallerfilt passar utmärkt för nyfödda och baby fär att den andas. De stora hålen i filten är designade så att en baby aldrig kan kvävas och så att den inte täpper till andningsvägen även när babyn är inlindad.

En gallerfilt är därför luftigare och svalare än andra typer av filtar som är ämnade för barn och baby, till exempel fleece. Gallerfilten värmer ändå lite men är alltså mycket svalare än en vanlig filt.

Ekologisk gallerfilt

Välj en ekologisk gallerfilt för att både värna om miljön och om ditt barn. Håll utkik efter ekologiska märkningar på produkten när du handlar din gallerfilt antingen i butik eller online. En ekologisk gallerfilt ska alltid vara uppmärkt med en officiell ekologisk märkning.

Visar alla 24 resultat