Ta in solskenet: 5 sätt att lysa upp ditt hem i vinter

När vintern faller och dagarna blir kortare är det viktigt att hitta sätt att få in lite ljus i ditt hem. Ditt hem ska trots allt vara en fristad från vinterns kyla och mörker. Här är fem sätt att göra just det.

 1. Släpp in lite naturligt ljus
  Utnyttja dagsljuset till fullo genom att öppna dina gardiner och persienner under dagen. Om du släpper in lite naturligt ljus hjälper det till att jaga bort dysterheten och får ditt rum att kännas mer välkomnande. Om du inte har så mycket naturligt ljus kan du överväga att lägga till några strategiskt placerade speglar för att reflektera det ljus du har.
 2. Införliva ljusa färger
  Det kan handla om att måla en accentvägg, lägga till några färgglada kuddar eller filtar eller hänga upp några konstverk i starka nyanser. det hjälper inte bara till att pigga upp ditt rum, utan kan också bidra till att höja ditt humör under gråa dagar.
 3. Ta in några blommor eller växter
  Inget säger “våren är på väg” som färska blommor eller levande gröna växter. De ger inte bara lite färg och liv åt ditt rum, utan kan också bidra till att rena luften. Om du inte har en grön tumme behöver du inte oroa dig – det finns gott om alternativ som inte kräver mycket underhåll och som är lätta att ta hand om.
 4. Lägg till några ljus eller lampor
  Ljus och ljuskällor är ett enkelt sätt att skapa en varm och inbjudande atmosfär i ditt hem. Dessutom är de bra när strömmen går (vilket alltid är en möjlighet under vinterväder). Välj dofter med citrus- eller blommiga noter för att verkligen ge saker och ting en boost – den fräscha doften är en omedelbar uppiggare även under de tråkigaste dagarna.
 5. Gör en plan för framtida projekt
  Ibland räcker det med lite planering för att få igång motivationen och få den kreativa saften att flöda igen. om du känner dig fast, börja göra upp planer för framtida projekt runt huset – även om du inte tänker ta itu med dem direkt. bara att ha en plan hjälper dig att känna dig mer positiv till ditt utrymme och ger dig något att se fram emot längre fram. Och vem vet? När du väl har börjat kanske du upptäcker att du inte kan sluta!

Det finns ingen anledning att låta vintern få dig nedstämd – med lite ansträngning kan du fördriva dysterheten och få ditt hem att kännas ljust och glatt även under årets mörkaste tid.

Från att släppa in naturligt ljus till att lägga till färgklickar finns det oändliga sätt att få ditt utrymme att kännas varmt och inbjudande oavsett vilken temperatur det är ute.

Så sätt igång – ditt hem (och ditt humör) kommer att tacka dig för det!

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr