Klippan Pläd Lammull Vinga

665 kr

Artikelnr: 0753a5f9c9ed Kategori:

Beskrivning

Klippan Pläd Lammull Vinga
5 (100%) 1 röster

Klippan Vinga är en klassisk pläd av 100% ekologisk lammull. Pläden har ett härligt stort rutmönster och mjuka fransar på kortsidorna. Den är tillverkad helt i lammull och är således mjuk, varm och mysig. Pläden är relativt stop med de väl tilltagna måtten 130×200 cm. Pläden Vinga finns i tre färger: vit, ljusgrå och mörkgrå. Birgitta Bengtsson Björk är formgivaren bakom Klippan Vinga och många andra klassiska lammullsplädar från Klippans Yllefabrik. Med denna pläd går Birgitta även mer klassiskt än normalt och de dova tonerna i ullen klingar perfekt med Svensk höst. Tankarna går till ruggiga och vindiga dagar, insvept i denna härligt varma och klassiska pläd.

Pläden är alltså tillverkad av 100 % borstad lammull och är därför otroligt mjuk och mysig. Vingas traditionella design och dämpade färg gör pläden perfekt för mysiga filmkvällar i soffan och även till middagar på uteplatsen eller självklart även som en snygg inredningsdetalj till hemmet.

Storlek: 130×200 cm

Material: 100% Lammull

Tvättråd: Visste du att ullen har goda egenskaper som gör att man inte behöver tvätta den så ofta. Ullen är i sig själv smutsavstötande, dvs. smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ett tips om du vill fräscha upp filten är att lufta den när det är lite fuktigt ute. Härigenom renar den sig själv. Om du trots allt vill tvätta filten ber vi dig följa tvättråden nedan.

  • Maskintvätt 30 grader
  • Endast ullprogram
  • Tvättas separat
  • Stryk på medeltemperatur
  • Ingen torktumling
  • Ingen användning av blekmedel

Designer: Birgitta Bengtsson Björk är en av dem som återupptäckte den svenska ullfilten. Hennes ringmönster har redan blivit en klassiker. Birgittas mönster kommer till i mötet mellan klassiska vävbindningar och modern skandinavisk form. Resultatet är en unik samling plädar som karaktäriseras av hög kvalitet och nytänkande vad gäller färg och form.

Kategori: Plädar

Butik: Texstyle

Märke: Klippan  

Mer information

Färg

,

Mönster

,

Designer

Storlek

Typ

Material

,

Butik

Varumärke

Stil