Klippan Pläd Lammull Polka

665 kr

Artikelnr: ede052a068d7 Kategori:

Beskrivning

Klippan Pläd Lammull Polka
5 (100%) 1 röster

Klippans vackraste pläd?

Klippan Pläd Lammull Polka är en härlig pläd med fiskbensmönster och vita fransar och möjligtvis den bästa pläden från Klippans Yllefabrik.

Vi gillar de allra flesta plädar från svenska Klippans Yllefabrik, men just denna modell “Polka” hittar den där perfekta balansen av kvalitét, vacker design och pris.

100% Lamull

Svenska Klippans Yllefabrik gör några av de bästa lammullsplädarna i världen. Med lammull menas att det är fåret första klippning samt att fåret är högst sex månader gammalt. Precis som hos människan är fårets hår mjukare och finare i ung åldern, och pläden blir således också både mjukare och finare. Klippans Yllefabrik lyckas på något sätt hålla priset på denna fina lammullspläd långt längt nere.

Klippan Polka: Färgval & Mönster

Vi faller direkt för Polkas genialt enkla fiskbensmönster av Birgitta Bengtsson Björk. Med sin enkelhet skapar Birgitta kanske sin finaste pläd för Klippans Yllefabrik och lämnar för evigt sin stämpel på Svensk textildesign.

Polka kommer i följande 8 färger

  • 2018-01 Svart
  • 2018-02 Grå
  • 2018-03 Röd
  • 2018-06 Turkos
  • 2018-07 Limegrön
  • 2018-08 Orange
  • 2018-09 Lila
  • 2018-13 Rosa

Birgitta Bengtsson Björk är formgivaren bakom stora delar av Klippans pläd och filtkollektion. Hennes mönster kommer till i mötet mellan klassiska vävbindningar och modern skandinavisk form. Resultatet är en unik samling plädar och filtar som karaktäriseras av hög kvalitet och nytänkande vad gäller färg och form. Detta gäller i största synnerlighet denna pläden “Polka” som briljerar med sitt enkla men smarta mönster och sina starka, klara färger.

Storlek: 130×200 cm

Material: 100% Lammull

Tvättråd: Visste du att ullen har goda egenskaper som gör att man inte behöver tvätta den så ofta. Ullen är i sig själv smutsavstötande, dvs. smutsen lägger sig på ytan. Detta beror på att ullen innehåller naturliga fetter. Ett tips om du vill fräscha upp filten är att lufta den när det är lite fuktigt ute. Härigenom renar den sig själv. Om du trots allt vill tvätta filten ber vi dig följa tvättråden nedan.

Maskintvätt 30-grader, Endast ullprogram, Tvättas separat, Stryk på medeltemperatur, Torktumla ej, Använd ej blekmedel.

Designer: Birgitta Bengtsson Björk är en av dem som återupptäckte den svenska ullfilten. Hennes ringmönster har redan blivit en klassiker. Som formgivare eftersträvar Birgitta klarhet och tydlighet i både färg och form.

Kategori: Plädar

Butik: Texstyle

Märke: Klippan  

Mer information

Färg

, , , , , , , , , , ,

Mönster

,

Designer

Storlek

Typ

Material

,

Butik

Varumärke

Stil