Fuskpäls pläd

Mysiga plädar och filtar

På denna sida har vi valt ut våra favoriter bland de bästa fuskpäls plädarna.

Fuskpäls (eller pälsimitation) är ett material som aldrig kommer gå ur mode. Fuskpälsplädar är lyxigt mjuka och lena, inbjudande varma och samtidigt en fräck inredningsdetalj. En pläd i brun fuskpäls passar extra bra till en vit eller ljus soffa då kontrasten av de mörkbruna pälshåren slår sig perfekt mot ett ljust sofftyg eller läder.

Bäst fuskpäls pläd (imitationspäls) 2018

Vi väljer ut plädarna Artwood Gray Fox Throw och Artwood Gray Bear Throw som får dela på nummer 1 bäst-i-test fuskpäls pläd för 2018. Båda går att få tag på hos Confident Living för 1399 kr – ett bra pris med tanke på hur mycket lyx och mys man får med pläden. Plädarna är 127 x 150 cm stora, och otroligt mjuka och lyxiga. De är gjorda av 84% Modeacrylic och 16% Polyester, vilket ger dem mycket hög kvalitet och hållbarhet.

Båda plädarna har även en större variant som är 150 x 260 cm stor. Vi rekommenderar den större om du planerar att använda pläden för en dubbelsäng. De större varianterna kostar strax under 2500 kr i skrivande stund hos Confident Living. Här hittar du stora björn pläden och här stora räv pläden (välj storlek i drop-down menyn).

Varför pläd i fuskpäls?

En pläd i fuskpäls är det perfekta valet av pläd för en mörk vinterkväll. Mys i soffan eller framför brasan under en lyxigt len och varm pläd i pälsimitation. Fullborda stereotypen med en kopp varm choklad eller en rökig whiskey så upptäcker du själv varför denna bild pryder många reklambilder.

Vi tar inga morala ståndpunkter när det kommer till val av riktig päls eller fuskpäls. Riktig päls skadar våra djur. Fuskpäls är inte heller det bästa för miljön då tillverkningsprocessen innebär användning av en hel del kemikalier.

Matcha fuskpäls pläd

  • En mörk fuskpäls (björn, brunbjörn, tvättbjörn etc) passar bäst i mycket ljusa rum. Prova en mörk och långhårig imitationspläd till en soffa i vitt läder och vita kuddar. Den starka kontrasten i färg tillsammans med den mjuka imitationspälsen skapar en härligt lyxig och inbjudande atmosfär.
  • En ljus fuskpäls (isbjörn, mink etc) passar bäst i mörkare rum och till mörka soffor. Låt kontrasten spela fullt ut och lyfta upp rummet till nya höjder.

Fuskpäls pläd från Artwood

Vi gillar plädarna från Artwood som imiterar specifika djur med sina plädar. Artwood bear har täta och korta mjuka bruna pälshår, är supermjuk och len. Artwood Fox har längre melerade hår i svart och grått. Den mjuka pläden är extremt inbjudande med sina långa mjuka hår och härliga färger.

När man viker Artwoods fuskpäls plädar får de den där höjden och volymen som vi eftersträvar, som är ett resultat av de tjocka fuskpäls-håren.

Fuskpäls pläd från Cellbes

Cellbes fuskpäls plädar är mycket realistiska. Plädarna har detaljer och avsiktliga “fel” som anspelar på en riktig djurpäls. Fuskpäls från Cellbes är härligt mjuk och känns mer äkta än till exempel plädarna från Artwood. Cellbes fuskpäls pläd har enfärgad brun baksida i mikrofiber som även den är mycket mjuk.