Tina Backman

Tina Backman är designer av ytmönster och även illustratör. Hennes konstverk och tryck används i huvudsak på hushållsartiklar.

Porträtt av designer Tina Backman
Porträtt av designer Tina Backman

Tina Backman är en designer som inspireras av natur och fantastiskt landskap. Island har en stor plats i Tinas hjärta och även i hennes design. Det var under hennes vistelse på Island att hon bestämde att hon ville följa sin dröm och studera Arts and Design i London. Efter fyra år avslutade hon skolan där och flyttade till Stockholm för att studera grafisk design och illustration på Konstfack.

Sedan dess har hon jobbat med en mängd kunder både i Sverige och utomlands, främst i Japan. Hennes illustrationer och ytmönster för produkter och tyger är främst avsedda för heminredningsmarknaden, men hon gör också redaktionella verk.

Hennes brickor, textilier, filtar och anteckningsböcker säljs hos återförsäljare som Liberty, John Lewis i London och NK i Stockholm. Hon har bland annat utformat tygsamlingar, filtar, barnsortiment. Hennes kunder inkluderar IKEA och Klippan Yllefabri. Tinas arbete beskrivs ofta som knäppt och färgstarkt. Hennes ytmönster har också tryckts på halsdukar, handväskor, paraplyer, barnkläder och mycket mer på grund av stora samarbeten med kunder i Japan.

Plädar designade av Tina Backman