Välkommen till plädar.se, webbsidan där vi får utlopp för vår passion — vackra och mysiga plädar. En pläd att svepa in sig i eller lägga över armstödet på soffan gör hemmet både varmare och mysigare.

På denna sida har vi samlat alla våra favorit plädar och några till, så att du enkelt kan hitta rätt bland färger, varumärken, material och mysfaktor! Vi har även utsett 3 st utvalda plädar som vi rent subjektivt tycker är mysigast och bäst just nu. Listan på den bästa pläden uppdateras kontinuerligt.

Bäst plädar just nu

Listan uppdaterades senast [last_edit]

Himla Lawrence

Våran absoluta favoritpläd och största rekommendation. En lyxigt dekadent pläd i 8 skimmrande färger från Himla.

Läs mer >>

Klippan Polka

En riktig klassiker, Klippans Lammull Polka har ett lekfullt mönster och är härligt varm.

Läs mer >>

Klippan Himalaya

50% Cashmere, 50% Merinoull – lyxigare än så här blir det knappast. Mycket varm och extra tjock pläd. Högt pris.

Läs mer >>

Himla Yasu

Extra tunn, i Himlas fantastiska lin och silke. Unikt mönster och annorlunda färgval gör den till en bra throw-pläd och konversationsstartare.

Läs mer >>

I listan ovan har vi valt ut plädar som presterade bäst-i-test 2017 i fyra olika prisklasser. Vilken du än väljer så kommer du få en kanonpläd. Testerna vi utför är högst subjektiva och baseras enbart på våra egna åsikter och känsla. Överlägsen vinnare bäst pläd 2017, trots att den kostar närmare 2000 kr, är Himla Pläd Mohair Lawrence – med ull från angorageten är den extremt lyxig och oslagbart mysig!

Vad är en pläd?

En pläd är en filt av högre kvalitet – både tunnare eller tjockare än en vanlig filt. En pläd liknar en matta eller en filt till utseendet, men är mjukare och rörligare än en matta och fluffigare än en filt. En pläd ska vara fin nog att låta ligga framme på soffan i vardagsrummet. Vi associerar ofta plädar med att vara en vacker inredningsdetalj att framhäva, både för dess praktiska egenskaper som värmande material och för dess vackra färger och inbjudande värme.

Pläd eller filt?

En filt är traditionellt ett quiltat material, alltså ett oordnat textilmaterial som framställts av icke-spunna hår eller ull. En pläd är en lite finare, vävd filt i ylle med eller utan fransar, dock oftast med.

Bäst fuskpäls pläd 2017

Gray Fox

Fantastisk vacker med långa fuskpäls hår och härligt gråmelerade färger. Bästa pläden från Artwoods plädar och vår favorit fuskpäls 2018.

Läs mer >>

Grey Bear

Kortare hår och lite strävare än Gray Fox, Artwoods Grey Bear har en unik känsla av kompakt och mjuk fuskpäls – måste upplevas! Mycket vacker som throw pläd över ljusa möbler.

Läs mer >>

Lapplands Pälspläd

Härligt melerad och mjuk fuskpäls som ser äkta ut. Säljs av LiveHome – en av våra favoritbutiker. Snabb leverans och bra kundservice.

Läs mer >>

Köpa plädar på nätet

Vi på plädar.se älskar vackra, mysiga plädar i alla dess former. Vi handlar själva ofta plädar på nätet, och tycker att det kan vara svårt att få en bra överblick då så många plädar var utspridda hos vilt skilda butiker och varuhus. Här har vi luskammat internet och listat alla plädar vi har hittat på ett och samma ställe. Just så att du ska enkelt ska kunna hitta den perfekta pläden för just ditt hem. Använd våra filter, menyer och sökfunktion för att hitta din perfekta pläd eller filt redan idag. Sortera enkelt och välj bland färger, material, tryck och struktur.

Rekommenderade typer av plädar

Det finns många olika typer av plädar. Här är våra absoluta favoriter:

Mohair

Vi älskar helt enkelt den lyxiga, varma känslan av mohair!

Till alla mohair plädar >>

Fuskpäls

I de bästa fallen en silkeslen och omfamnande upplevelse. Fuskpäls pläden avnuts bäst framför en öppen brasa eller en extra ruggig vinterdag.

Till alla fuskpäls plädar >>

Gallerfiltar

Underskattad filttyp för barn och baby. Säkra, kyliga och skyddande!

Till alla gallerfiltar >>

Har vi missat att lista några mysiga plädar från just din favoritbutik? Använd vårt kontaktformulär för att tipsa oss om dina favoritplädar idag.